Billede af mundbeskyttere

Ordentlig søvn kan bekæmpe ensomhed

vdf3

Har du en tendens til at vende og dreje dig om natten? Søvnløse nætter kan skade din mulighed for at deltage i sociale aktiviteter, da det giver dig et mindre mentalt overskud.

En god nattesøvn er derfor et fundament for at indgå i sociale fællesskaber og på den måde undgå ensomhed. De sociale relationer, som du kan danne ved at være en del af sociale fællesskaber, er nemlig nøglen til at slå ensomheden til hjørne.

Søvnproblemer kan skade dine sociale relationer

For nyligt kunne man læse en interessant nyhed på nyheder24, hvor der stod noget om manglende søvns effekt på dit helbred. En amerikansk undersøgelse fra University of California i Berkeley havde fundet frem til, at problemer med søvn kan føre til angst og stress.

For at kunne indgå i sociale fællesskaber er det selvfølgelig en forudsætning, at man har et godt mentalt helbred. Derfor er en god nattesøvn også altafgørende for, at du er velfungerende i dit sociale liv.

seneste nyt

Sådan kan du forbedre din nattesøvn

Det kan ofte være vanskeligt at gennemskue, hvad det helt præcist er, der gør, at man har svært ved at sove ordenligt om natten. Du tænkte sandsynligvis som det første på rumtemperaturen. Problemer med at have det for koldt eller for varmt kan i høj grad være forstyrrende for din søvn, men det er ikke altid, der problemet ligger.

Søvnproblemer bunder ofte i noget andet. Utroligt mange danskere skærer tænder om natten, uden at de ved det. Det kan give problemer med nattesøvnen, da man midt om natte kan vågne op med hovedpine, som er forårsaget af tandskæreriet. Så hvis du har problemer med at sove og ofte hovedpine om natten og om morgenen, så er der en stor risiko for, at du skærer tænder om natten.

Ofte vil personer, der skærer tænder også have problemer med ømme kæber, og for manges vedkommende vil det i løbet af deres liv give nogle betydelige tandproblemer. Derfor bliver det for det meste da også opdaget på et eller andet tidspunkt af din tandlæge, men det løser jo ikke dit problem nu. For at du kan få løst dine søvnproblemer og bryde ud af din ensomhed ved at indgå i sociale fællesskaber, er det derfor nødvendigt, at du tager handling lige nu!

Hvis du skærer tænder om natten, vil en hård bideskinne være den mest effektive måde at behandle dine søvnproblemer på. Denne skal du bruge om natten, så du umuligt kan skære tænder. Du kan samtidigt tænke det som en god investering, da du ved at købe en allerede nu, formentlig sparer et par dyre tandlægeregninger i fremtiden. Samtidigt kan du få ordnet dine søvnproblemer og reducere din mængde af stress og angst, så du kan skabe nye sociale relationer og bryde ud af din ensomhed!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *