Yoga

Simple aktiviteter: Bevar den indre ro til trods for travlhed

vdf3

I perioder har du nok mere travlt, end hvad godt er. I de perioder er det ekstra vigtigt at være bevidst om, at du kommer bedst muligt igennem den periode, uden at travlheden får magten over dig. Når travlhed udvikler sig til stress, så er det en ganske alvorlig sag. 

Derfor giver det god mening at gøre, hvad du kan for at holde sådan en tilstand på afstand. Der er flere ting, du kan gøre for at komme igennem travle og pressede perioder. Det bedste er at forebygge ved i det hele taget at leve et sundt og afbalanceret liv.

Juice

Lev sundt og let

Uheldige livsstilsmønstre kan gøre det vanskeligere for dig at komme igennem ekstra travle perioder. Derfor bør du generelt sørge for, at du efterlever de mest basale livsstilsråd:

  • Spis sundt
  • Få en god nattesøvn
  • Få motion
  • Få ro

Det er i jo egentlig ret simpelt. Det svære er bare at overholde rådene og at balancere dem. Det kan især være udfordrende, når du har for travlt. Men har du allerede indarbejdet de gode vaner, inden du kommer ind i sådan en periode, så er dine chancer for at kommer godt igennem den markant forbedrede.

Hav i det hele taget en god balance imellem kost, motion, søvn og ro. Det styrker dig.

Motion og mindfullness

Din krop skal holdes i god form. Det gælder både i forhold til kondition og styrke og i forhold til at give kroppen mulighed for at finde den indre ro. Der findes flere metoder til at opnå den. En af de mest udbredte er yoga, som netop træner både styrke, balance og vejrtrækning.

Yoga er et meget effektivt modstykke til både konditionstræning og travlhed i hverdagen. Det er som at sætte dit liv lidt på standby, mens du har fokus på kroppen og den indre ro, når du dyrker yoga. Dermed kan du møde hverdagens krav med en god styrke og ro.

Festbord

Når du skal holde fest eller lignende

Det er dejligt at mødes med dit netværk. Det er også hyggeligt at holde en stor fest og samles med de nærmeste. Det kan desværre også være en presset periode, når festen skal planlægges, og når den skal holdes.

Sådan et arrangement kan godt risikere at sætte dit stressniveau på lidt af en prøve. For at minimere risikoen kan det være en god idé at starte planlægningen i god tid, at alliere dig med nogen, der kan bistå dig med noget praktisk – og så i det hele taget holde niveauet nede på et fornuftigt plan.

Er det en større familiefest som for eksempel et bryllup eller en konfirmation, du skal planlægge, så er det helt fint at uddelegere nogle af opgaverne, så du ikke står med det hele selv.

Der er også masser af god inspiration at hente på nettet, så du ikke behøver at finde på det hele selv. 

Sørg i det hele taget for at fordele presset, så du også kan nyde forberedelserne og ikke mindst selve festen. Det er jo i bund og grund det, en fest går ud på.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *