Pige med gevær og hund

Sådan starter du på at gå på jagt

vdf3

Jagt har altid været en stor aktivitet. Både de rigeste og fattigste har gået på jagt igennem historien. Jagt kan både være noget, som du gør alene eller sammen med andre. Der er mange gode grunde til at gå på jagt, blandt andet, at du selv har skaffet kødet som bliver serveret senere. Jagt behøver ikke at være så avanceret, som det du ser på ”Nak og æd”, og faktisk er det muligt at prøve at skyde med et gevær uden at have jagttegn. 

Kamufleret mand

Start ud blødt

At jage er noget som tager tid at blive god til. Ligesom så mange andre ting kræver det tålmodighed for, at man kan lære, hvordan man bliver bedre til at sigte og ramme plet. Du kan derfor overveje at begynde med lidt målskydning. På den måde får du en ide om, hvordan det er at skyde med et gevær. Når du så vænner dig til det kan du gå et skridt videre. Du kan med fordel begynde med et luftgevær. Det er begrænset, hvor meget du må skyde med et luftgevær, men fordelen er, at du ikke behøver jagttegn. Det er altså muligt at skyde mindre ting så som skydeskiver, dåser osv, og så senere gå videre ved at tage et jagttegn. Du kan finde et stort udvalg af sikre og billige luftgevær her. Du skal altid være sikker på, at du ikke rammer personer eller dyr med hagl, når du skyder med luftvåben. 

gevaer

Få et jagttegn 

Hvis du finder ud af, at jagt er lige noget for dig, så kan du begynde at få dit jagttegn. Et jagttegn er nødvendigt for at måtte gå på jagt i Danmark. Du får det ved at bestå en jagtprøve som består af en teoretisk prøve, praktisk prøve og haglskydeprøve. Når du så har fået dit jagttegn, er det vigtigt, at du indberetter dit bytte efter hver jagt. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *