Løbende kvinde i solnedgang

Sådan motiverer du dig selv til at løbe

vdf3

Løb er både god motion og godt for velværet. Det er givende og med hurtige resultater. Men det er også hårdt at løbe og det kan fra tid til anden være svært at motivere sig selv til at komme ud ad døren. I perioder hvor løberutinerne er lidt ude af trit kan det være godt med lidt råd til, hvordan man kommer i gang igen og holder motivationen. Ideerne i denne artikel bygger på at løbe med andre, at tracke sine resultater samt at melde dig til motionsløb. Læs meget mere om dette nedenfor. 

Løbesko på fødder

Løb med andre

Det kan være en god motivationsfaktor at løbe sammen med andre. Det betyder nemlig at der er nogen det regner med én og det kan derfor være nemmere at komme afsted og ud ad døren. Det kan fx være du har en veninde du aftaler at løbe med en bestemt dag i ugen på et bestemt tidspunkt. Derudover er der mulighed for at melde sig på løbehold eller ind i fitnesscenter hvor det mere økonomiske incitament er gældende for motivationen. Løb i fitnesscenter vil foregå på løbebånd, hvilket for nogen er en motivationsfaktor i de mere kolde måneder af året. 

Track dine resultater  

Det er for mange en stor motivation at tracke sine resultater for at følge sin udvikling, både i forhold til distancer, men også i forhold til tidsforbrug. Det er motiverende både på kort og på lang sigt og er ligeledes med til at holde dig op på at komme afsted x antal gange om ugen, for at holde formen ved lige. Du kan tracke dit løb via forskellige løbeapps eller via løbe ur. Efter løb kan du kigge på samt analysere dine løb enten via telefonen eller via din computer. Hvis du skal gøre det via computer, kræver det blot internet. Bedste mobilt bredbånd fås ved at søge på udbydere online. Det kræver dog ikke noget særligt bredbånd at tjekke resultater, og løbesessioner kan trackes udelukkende via GPS signal. 

Løbekonkurrence udendørs

Meld dig til løb 

At melde sig til motionsløb kan være en meget stor motivationsfaktor for mange løbere. Det betyder nemlig at man har noget at se frem til samt et formål at træne for. Der findes et hav af forskellige løb man kan melde sig til årligt og du kan sikkert finde nogle i dit lokalområde. Der er ligeledes mulighed for at tilmelde sig motionsløb i udlandet og gøre en større ting ud af det ved at kombinere løb med at rejse verden rundt. Du kan melde sig til løb både alene og sammen med andre. Ofte er det en meget hyggelig og social ting at tage af sted til løb sammen med andre og have nogen at dele oplevelsen med. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *