Samarbejde

Få hele familien til at hjælpe til i haven

vdf3

Efter en masse vintermåneder trænger din have til en kærlig hånd. Når foråret nærmer sig og der begynder at komme blade på træer og buske, så begynder haven at blomstre igen. Mange danskere glæder sig til at skulle sidde på terrassen i solen med noget koldt at drikke. Det er en god ide at planlægge haveprojekter i god tid, så du stille og roligt kan begynde at købe de nødvendige ting til det. På denne måde har du mulighed for at kunne holde øje med gode tilbud således, at du kan spare nogle penge. Afsæt et budget, så du ved hvor mange penge du må bruge på dine haveprojekter. 

Bunddækkeplanter

Køb flotte bunddækkeplanter 

Det er blevet meget populært at dække jordbunden med bunddækkeplanter, da disse planter giver det sidste finish og dermed gør bedet endnu flottere at se på. Bunddækkeplanter er tætsiddende planter, som gør, at du ikke kan se den kedelige jordbund. De findes i forskellige farver, og er dermed med til at skabe noget liv blandt dine andre blomster. Bunddækkeplanter kan købes til fornuftige priser således, at det ikke er alle dine penge som går til planter. Der findes forskellige bundækkeplanter alt efter hvor dit bed er placeret. Nogle planter trives f.eks. bedst i skygge, imens andre har behov for at være i konstant sollys. Krybende Tmian- Thymus Coccineus er et eksempel på en bunddækkeplante, der trives bedst i sollys.

Få hele familien i haven

Du kan være snedig at slå flere fluer med et smæk ved at inddrage familien i havearbejdet. Det er sjovt at gøre noget kedeligt som at fjerne ukrudt til en konkurrence. Du kan f.eks. sætte en præmie på højkant, så børnene har noget at se frem til. På denne måde bliver de motiverede til at skulle deltage i havearbejdet. Få børnene til at samle ukrudt/mælkebøtter på fra bedet på tid, så I kan finde ud af hvem der kan fjerne mest på kortest tid. 

 Fællesskab

Vedligeholdelse er nødvendigt 

Selvom havearbejde ikke falder i alles interesse, så er det noget som skal passes og vedligeholdes når man har have. Ved at gøre noget ud af haven får du en større lyst til at skulle være derude. Du kan indrette haven lige som du har lyst til, og der er ingen regler for hvordan din have skal se ud. På internettet kan du finde inspiration hvis du gerne vil kaste dig ud i nogle nye projekter. Danskerne er gode til at dele ideer og projekter med hinanden således, at andre kan blive inspireret til at lave noget af det samme. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *