far med barn

Sjove aktiviteter som du kan lave med din baby

vdf3

Når du sidder med din baby i armene, så kommer hele verden med garanti til at ændre sig. For fra at du var centrum, og alle andre kredsede omkring dig, så kredser hele verden nu om dette lille væsen i dine arme. Og det er ret fantastisk, men også ret hårdt.

For mange forældre sker der nemlig det, at de kommer til at glemme sig selv helt. Så meget af deres fokus er på den lille baby, at de slet ikke husker at mærke efter dem selv og deres egne behov. Og det kan godt være problematisk i nogle situationer.

 familie med barnevogn

Lad jer ikke fange i huset

En baby kan godt lide ro, rutiner og tryghed. Derfor ender mange forældre med at synes, at det er nemmest bare at blive derhjemme. De triller måske ud med barnevognen et par gange om ugen, men det er egentlig også det. 

Men det er ikke en god idé at lade sig fange alt for meget i huset. For faktisk er det ganske sundt for babyen at blive lidt udfordret, og ikke mindst er det utrolig godt for forældrenes mentale helbred og parforhold at komme ud i verden på længere udflugter. Men hvor tager man hen, og hvordan forbereder man sig?

Tænk fremad inden udflugten

Som forælder kan man spare sig for mange kvaler og meget besvær, hvis man vænner sig til at tænke fremad. Det tæller for eksempel at pakke en god pusletaske med alt det nødvendige udstyr, varmt tøj og sjovt legetøj. På den måde passer I bedre på babyen og kan hurtigere stoppe gråd og dårligt humør.

giraf

Tag ud i naturen

Små klemte rum, dårligt lys og mange mennesker er ikke noget for hverken barnet eller dets forældre. Derfor er det bedste forslag til fælles aktiviteter at tage ud i naturen.

Det kunne for eksempel være en tur i zoologisk have. Selvom det måske ikke siger babyen så meget at se på dyr, så er stemningen god, der er sjove lyde, og så er der ikke mindst babyvenligt. At fodre ænder i parken er også altid et sikkert hit.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *